Peníscola / Peñíscola

Peníscola / Peñíscola

Peníscola / Peñíscola

Peníscola / Peñíscola

Peníscola / Peñíscola

Plaça forta des de la dominació romana, el Papa Lluna (En Pere de Lluna), una de les figures hispàniques més conegudes universalment, es va traslladar a Peníscola l'any 1411, convertint així l'antic castell dels Templers en palau i biblioteca Papal. En la impressionant talaia de Peníscola s'uneixen un ric patrimoni artístic amb un casc antic ben conservat, on l'omnipresent esència mediterrània es respira a cadascun dels seus carrers.

Medi Social

Les activitats econòmiques més importants són el turisme, atret per la bellesa d'esta ciutat i per la netedat de les seues extenses platges, l'agricultura i la pesca.

Recorregut urbà

Castell i jardins - El Bufador - Santuari de la Marededéu de l'Ermitana - Església Parroquial de la Marededéus del Socors - Portals/Torres - Muralles - Museu de la Mar - Llotja del Peix 

Paisatge

Peníscola està envoltada per paratges d'indescriptible bellesa. Està flanquejada al sud per la Serra d'Irta, un dels espais de més valor ecològic de la Comunitat Valenciana; a l'est per l'horitzont mediterrani, on es sitúa la Reserva Marina de les Illes Columbretes; al nord pel Parc Natural del Delta de l'Ebre; i a l'oest s'obre el Maestrat interior, zona d'àmplia riquesa paisatgística i monumetal.