#

Capella del Calvari


Ribesalbes

Calvari de Ribesalbes

 

Situada a la part alta d'un pujol al costat del nucli urbà.

Santíssim Crist del Calvari, adquirit per la parròquia de la localitat l’any 1940. L’autor es desconeix. Representa la figura de Jesús clavat en la Creu, portant sobre el seu cap una corona de raigs de metall daurats. L'antiga imatge de la Confraria fou cremada durant la guerra civil l’any 1936.

 

Calvari de Ribesalbes


La capella, de modesta construcció, és quadrada i rematada per la cúpula a la qual s’afegí un espai rectangular amb volta badia en la seua capçalera, a més de dos cossos als costats. Allà s’hi troba el Santíssim del Calvari, a qui la gent li té molta devoció, i a on pugen constantment a encendre-li llum.

Cal destacar les fornícules o estacions del calvari per les seues decoracions ceràmiques fetes a mà. 

La Confraria, a més de participar en els actes propis de la Setmana Santa, acompanya la imatge del Crist durant totes les festes patronals que se celebren durant la primera setmana d'octubre. El dissabte anterior a aquesta setmana se celebra la professió de baixada de la imatge des de l'ermita del Calvari a l'Església parroquial, on roman fins al dimarts de les festes, festivitat del Ssm. Crist i festa local de Ribesalbes. Al vespre, se celebra la processó de penitents que acompanya el Crist de nou a la seua ermita. En esta processó de gran nissaga entre els habitants del poble, es posa de manifest la profunda devoció al seu Crist. En arribar a l'ermita, s'interpreten «Els Goigos» al Crist, cant monòdic a tres veus en el qual es lloa al Crist del Calvari i se li demana protecció per al poble, fins l'any vinent.

 


Dades