#

Castell de l'Ordre de Calatrava


Declarat Bé d'Interès Cultural. - Bejís

El castell, d'origen romà i actualment en ruïnes, va ser adaptat per musulmans i cristians. Només se'n conserven sitges, aljubs i restes de la muralla. Va ser construït en un pujol que el travessaven dos rius i amb un tall natural pel sud i l'oest.

Va estar construït amb carreus als angles, maçoneria i argamassa, i poden observar-se diverses maneres de disposar les pedres en funció, potser, de l'època de construcció. Les rondes de la muralla, l'any 1580, estaven cobertes de lloses de gres vermell i, d'altra banda, la calç i la pedra van ser-hi els elements més usats. La porta va estar a la cara nord, a l'esquerra de l'entrada encara hi roman la pedra de l'escut i, una vegada dins, hi havia un gran pati i, al fons, una construcció.

Un segon pati albergava cavalleries, ferreries i magatzems, és on està avui l'anomenada cisterna. Una tercera porta donava a un altre pati, pel qual s'accedia al nucli o a la fortalesa a la qual hi havia una torre alta. Les zones nobles estaven en una altra torre, més ampla, que és on avui situem la cova fosca. Nou escales comunicaven el camí de ronda amb els patis. Aquest camí vorejava la muralla exterior, que era més alta i fortificava el poble amb tram més proper. Les sales interiors presenten una volta de mig canó i un passadís, situat al costat de la cova fosca, amb el sostre pla elaborat amb gres vermell.

El castell, durant la seua època d'esplendor, va tindre les portes principals de fusta recoberta amb planxes de ferro. Avui sota les ruïnes estan amagades unes càmeres buides.


Dades


Més informació

Very close to the town centre.