Turisme infantil


Activitats també per als més menuts

Suggerim consultar o descarregar la "Guia de Turisme Familiar de la Província de Castelló", on trobarà nombroses activitats per disfrutar en família: 

Guia de Turisme Familiar de la Província de Castelló (en valencià) 

Ací hi ha un llistat amb algunes de les activitats que pots fer en companyia dels teus fills.

» Aquarama, parc aquàtic (Benicàssim)
» Jardín del Papagayo, zoo d'aus exòtiques (Benicarló - Peníscola)
» Terra Màgica, parc de jocs (Benicàssim)
» Saltapins, parc multiaventura (Morella)

» Escape Morella, escape room exterior per families (Morella)
» Mundo Fantasía, parc d'oci (Orpesa del Mar)
» Segóbriga Park , complex aquàtic tematitzat en l'època medieval (Segorbe)
» Parque Aventura D'Or, parc multiaventura (Orpesa del Mar)

TURISME FAMILIAR A LA COSTA

Castelló posseeix 120 kilòmetres de costa amb innombrables platges de fina arena i suau pendent banyades per les tranquil·les aigües del mar Mediterrani. Esta singularitat fa que el gaudi dels dies de platja en família siga una opció segura i relaxada.

Les platges de Castelló, moltes d'elles amb Bandera Blava, són platges accessibles, amb tots els serveis, la majoria amb accessos per a discapacitats. Innombrables d'elles posseixen àrees de jocs infantils, tant a l'arena com dins de l'aigua; algunes disposen de monitors especialitzats; altres posseeixen les anomenades “biblioteques del mar”, on s'ofereix lectura al costat de la platja de forma gratuïta; i moltes ofereixen animació perquè els més menuts puguen passar el matí o la vesprada participant dels espectacles i activitats programats. De nit, una altra opció agradable és gaudir d'una bona pel·lícula sota els estels i sobre la sorra de la platja o, en determinades dates festives, com la del Festival d'Havaneres, de música popular o castells de focs d'artifici. Una recomanació és passar la Nit de Sant Joan en una platja castellonenca; significa viure la Mediterrània en estat pur (sopar a ple aire al costat de la mar amb focs de Sant Joan, desfilades amb focs d'artifici, música...).

Paral·lelament a les platges, els esmerats passejos marítims dels municipis costaners de Castelló ofereixen la possibilitat d'efectuar tranquil·les caminades al costat de la mar, utilitzant els carrils bici per realitzar passejos amb bicicleta o practicar el patinatge; hi ha zones de jocs, àrees de pícnic o cafés prop de la mar, que són una altra opció per veure la posta de sol al costat del Mediterrani.

Si les platges de Castelló són atractives per les possibilitats de lleure familiar, no ho són menys els ports esportius, ja que ofereixen activitats marines per als més menuts: baptismes de mar, cursos d'iniciació a la vela o al piragüisme, etc. i amb l'edat adient, es pot accedir al món del submarinisme.

La Reserva Marina i Parc Natural de les Illes Columbretes, formades per antics volcans, és un lloc sense parió per practicar el submarinisme degut a la puresa de les seues aigües. Si no podem practicar este bell esport, l'excursió a estes illes en els vaixells i empreses que les ofereixen és una opció que caldria no rebutjar per conéixer la natura en estat pur. També hi ha vaixells que organitzen excursions per la costa de la província. Un passeig amb les anomenades “golondrines”, que ofereixen perspectives inigualables del Castell del Papa Lluna a Peníscola, és quelcom difícil d'oblidar.

A Castelló, a més a més, la família pot disfrutar de parcs aquàtics amb tots el serveis, tant a municipis de costa com una vegada a l'interior de la província.

 

TURISME FAMILIAR A L'INTERIOR

Si optem per l'interior de Castelló (la segona província més muntanyosa d'Espanya), descobrirem paisatges increïbles i pobles pintorescs. Els municipis de l'interior de Castelló són, majoritàriament, menuts. Es pot gaudir dels carrers, passejar tranquil·lament gràcies a la seguretat que ofereixen els pocs vehicles que hi transiten i podem descobrir la monumentalitat d'esglésies i antics palaus, juntament amb la rica arquitectura popular que caracteritza estos municipis.

Estos pobles estan emmarcats per paratges molt atractius (la província de Castelló posseeix nou parcs naturals i més de 1.000 km de senders homologats), molts d'ells ofereixen agradables passejos on la família pot gaudir de la natura entre boscos de ribera, pins, alzines o conreus mediterranis entre els quas destaquen les oliveres mil·lenàries, orgull d'esta província.

A més a més, existeix la possibilitat de gaudir de dues Vies Verdes a la província de Castelló: la Via Verda Ojos Negros, que recorre pobles de la comarca de l'Alt Palància, a l'interior de la província; i la Via Verda de Benicàssim - Orpesa del Mar, que ens descobreix paisatges inèdits del litoral mediterrani. Ambdues són d'escassa dificultat i es poden realitzar tant a peu com amb bicicleta o amb cavall.

A l'interior, també es pot gaudir del parc d'aventura Saltapins, situat en un bosc de la localitat de Morella, amb recorreguts a través de tirolines, ponts tibetans, passarel·les… adaptats per a totes les edats. Empreses de l'interior també ofereixen serveis per realitzar, amb total seguretat, descensos de barrancs, passejos amb piragües a embassaments, vies ferrades… opcions, totes elles, per gaudir de la natura i l'aventura. L'interior del terra s'obri a Castelló a les Coves de Sant Josep, a la localitat de La Vall d’Uixó; un recorregut pel riu subterrani navegable més llarg d'Europa ens descobrirà les meravelles que amaga la natura.

Una visita al Parc Cultural de la Valltorta ens portarà a conèixer un dels tresors més apreciats de la província: les seues pintures rupestres, que han sigut declarades Patrimoni de la Humanitat. El Parc disposa d'un centre de recepció de visitants i un museu on, de forma molt didàctica, s'explica la història dels antics habitants d'esta terra. El museu també ofereix activitats infantils i visites guiades a diversos abrics des d'on podem contemplar les pintures rupestres. L'entrada al museu i la visita als abrics són gratuïtes.

A la costa, a l'igual que a l'interior, trobareu un ampli ventall d'allojaments adients a les vostres vacances familiars: hotels (la majoria amb animació infantil), càmpings, apartaments, vivendes de turisme rural, etc.

Així doncs, la Província de Castelló mereixerà més que unes simples vacances per conèixer tot allò que ofereix al turisme familiar.