Turisme actiu


Castelló - Costa Azahar és un territori propici per a la realització de nombroses activitats i esports a l'aire lliure.

El paisatge de Castelló - Costa Azahar no tan sols convida a contemplar-lo, sinò que anima a la pràctica de tot tipus d'esports i activitats a l'aire lliure.

Vela, surf, surf d'estel, BTT, espeleologia, barranquisme, hípica, parapent, vol amb o sense motor, paracaigudisme... Les activitats que es poden practicar a Castelló són pràcticament infinites.

Esports nàutics on aprofitar els més de 120 km de costa i els 6 ports esportius, en una de les zones de vents més importants del Mediterrani, com ho demostra la celebració anual de regates de primer nivell com ara la Regata Castelló-Costa Azahar o l'America's Cup en las veïnes aigües de València.

Més de 1.000 km de sendes senyalitzades tot al llarg i ample de la província permeten conèixer caminant els millors paratges naturals de Castelló. Són 4 les sendes de llarg recorregut GR que travessen la província entre els que destaca el GR-7, que la travessa de nord a sud.

El golf és una altra activitat important destacada pel fet que Castelló és la pàtria de Sergio García, el nostre millor golfista.

Les carreteres de Castelló són molt apreciades pels cicloturistes de tota Espanya i Europa per la seua qualitat, tranquilitat i seguretat. No tan sols el bon clima i la qualitat de l'asfalt, sinò també la varietat de desnivells, paisatges i nivells d'esforç, fan de Castelló una destinació per descobrir per als amants de la bicicleta.

També pots consultar les nostres guies de sendes i/o contractar serveis amb empreses de Turisme Actiu que t'ajudaran a planificar les teues activitats a Castelló.

Paracaigudisme

Si estàs pensant en fer-te paracaigudista, SkyTime és el centre de paracaigudisme més pròxim a la platja de tota Europa. Ofereix instrucció a tots els nivells i salts tàndem amb instructor, els quals et permetran experimentar la caiguda lliure. A més, t'ofereix el curs tècnic més avançat que existeix hui dia "curs PAC" (Progressió accelerada de caiguda lliure).
 
L'escola està formada per instructors amb una mitjana de 15 anys d'experiència; una gran part són MEMBRES DE L'EQUIP NACIONAL ESPANYOL.


Barranquisme

El barranquisme o descens de canons/barrancs és una disciplina que combina característiques d'activitats distintes: l'espeleologia i l'alpinisme.
 
Consisteix en descendir per un barranc o terreny d'orografia pronunciada travessant diversos obstacles naturals. Es fan descensos de ràpel, per tobogans de roca naturals, es pot saltar a tolls profunds, etc.
 
El relleu de la província de Castelló és molt atractiu per a la pràctica d'este esport.


Caiac

Embarcació per a 1 o 2 ocupants, tancada hermèticament mitjançant un faldar de roba impermeable o neoprè. El piragüista fa anar el caiac amb el rem, la cintura i les cames.
 
A Castelló es practica habitualment el caic en aigües tranquil·les, en aigües braves i una tercera modalitat anomenada caiac tresc.


Escalada

L'escalada és una activitat que consisteix en ascendir per parets de pendent forta fent servir la força física i mental pròpies.
 
Hi ha moltes formes d'escalada, segons el medi en que s'escale, l'equip que s'utilitze i altres factors. En qualsevol  d'estes modalitats, es tracta d'una disciplina esportiva que implica un necessari coneixement de tècniques i maniobres de seguretat, ja que és d'un esport de risc.


Espeleologia

L'esport de l'espeleologia ofereix les emocions de les grans aventures en la natura.
 
Aquells que practiquen esta disciplina poden sentir-se en un món tan remot com ara el fons marí o la superfície d'un altre planeta.


Salt de pont i pont tirolès

Desafia la gravetat amb les modalitats de salt amb corda per a les quals Castelló disposa d'instal·lacions, equipament i els millors professionals al teu abast.


Quad

Potència, agilitat i resistència són algunes de les principals qualitats d'estes màquines. Els quads són multifuncionals quant a les seues prestacions i amb ells es poden enfilar passos angostos, circular sobre superfícies arenoses, creuar rierols o travessar frondosos boscos.