#

Festivitat de Sant Antoni


La festivitat de Sant Antoni se celebra en el municipi de les Coves de Vinromà cada any, el segon cap de setmana de gener. La festa comença al matí, els cavallistes i col·laboradors, fan un esmorzar. Seguidament els cavalls arrosseguen el “ròssec” per l'avinguda Raval de València, el carrer principal del poble, fins a la plaça Espanya on es muntarà la foguera de Sant Antoni. És espectacular veure com els cavalls arrosseguen oliveres senceres.

La jornada continua a la vesprada, té lloc la benedicció de les coquetes, els cavalls i diferents animals que la gent ha portat. Es procedeix al repartiment de les coquetes de Sant Antoni, juntament amb un got de xocolate amb melindros. Les coquetes són dolços de farina, oli i sucre tradiconals de la festivitat. Seguidament, la reina i dames de les festes encenen la foguera al voltant de la qual es reuneix tota la població.

Finalment, una vegada apagada la foguera, se celebra un sopar de pa i porta en la Pista de la Ravaleta acompanyada d'una nit de ball.


Més informació