Catí

Catí

Catí

Catí

El rei En Jaume I va atrogar Carta de poblament a En Ramón de Bocona i a 40 pobladors en 1239. Ben aviat es va convertir en aldea de Morella i va aconseguir la seua independència en 1691. La història de Catí ha estat marcada des de l'època medieval per la importància del ramat i el comerç llaner, la qual cosa va fer de Catí una població rica.

Medi Social

La seua activitat econòmica se centra en el ramat, amb una fàbrica de pinsos, un escorxador de conills, una fàbrica de formatges i d'altres activitats, com ara la de la planta embotelladora i la fabricació de mobles.

Recorregut urbà

Catí posseeix un notable atractiu medieval amb els seus bells edificis, amb portes d'arcs de pedra, finestrals gòtics i blasons de cases senyorívoles d'entre les quals destaquen la Llotja o Casa de la Vila, la Casa dels Miralles, Delme, la Casa dels Monserrats i la Casa de la Plaça. La construcció de l'església gòtica s'inicià al s. XIV. D'esta destaca el famòs retaule pintat per Jacomart i dedicat a Sant Llorenç i Sant Pere de Verona. Gràcies a tot això, el seu casc urbà ha sigut declarat Conjunt Històric-Artístic.

Paisatge


El terme municipal el conformen dues valls, la Font de Catí i la de Cirers. Presenta una altitud mitjana de 650 metres sobre el nivell del mar, encara que hi trobem també el Tossal de la Nevera, la segona elevació més muntanyosa de la província.