Aín

Aín

Aín

Aín

Aín

Aín

Aín

Aín

Aín

Aín

Aín és d'origen musulmà, el seu nom deriva de la gran quantitat de fonts que té, ja que esta paraula en àrab vol dir "font". Aín va ser conquerit per les tropes cristianes l'any 1238.

Medi Social


La seua economia està bàsicament basada en l'agricultura, en el conreu d'ametllers, oliveres i arbres fruiters com ara el pomer o el cirerer. Aín s'activa a l'estiu amb l'arribada de nombrosos estiuejants. Fins principis del segle XX eren importants les neveres i les petites indústries artesanals.

Recorregut urbà


En travessar els carrers del poble i eixir cap al paratge del castell, a uns 200 m. del casc urbà es troba el Calvari, l'Església de Sant Miquel i, passejant pels carreronets estrets, el visitant es dirigeix cap a la Font de Sant Ambròs.

Paisatge


Amb una orografia molt pronunciada, posseeix un clima temperat gran part de l'any, encara que durant els mesos de desembre i gener s'arriba a temperatures prou baixes. Les muntanyes tenen una vegetació espessa formada per pins i carrasques, principalment. La població es troba entre la muntanya i els horts del riu.