Benicarló

Benicarló

Benicarló

Benicarló

Benicarló

Benicarló

Benicarló

Els origens de la ciutat els trobem en els poblats ibèrics d'El Puig i La Tossa, els quals van conèixer la seua màxima esplendor durant els segles V i IV a.C. El nom de "Beni-Gazló" apareix per primera vegada en documents com a alqueria àrab. El 14 de juny de 1236 aconsegueix la Carta Pobla amb el nom de "Benicastló". En 1294 passa a formar part de l'Ordre del Temple; posteriorment, l'any 1319 passa a l'Ordre de Montesa. En 1523 se li concedeix el títol de Vila, gràcies a la seua lleialtat a l'emperador Carles I i a l'Ordre de Montesa. El 22 d'octubre de 1926, Alfons XIII atorga a la Vila el títol de Ciutat. Escenari de nombroses accions bèl·liques, destaca l'assalt de Cabrera, durant la I Guerra Carlista (23 de gener de 1838).

Medi Social

Principals activitats econòmiques:

Indústria: El moble és la indústria bàsica de l'economia de Benicarló, de gran tradició. Les indústries de pintures, laques i vernís formen part d'un altre sector important dintre de l'economia de la nostra ciutat. La indústria química, les drassanes, la construcció i els tallers de mecànica naval completen la nostra important activitat industrial. El sector tèxtil complementa esta àrea. En l'actualitat, la nostra indústria ha rebut un impuls molt important en construir-se el polígon industrial del Collet (1998) a la carretera a Càlig.

Pesca: L'activitat pesquera coincideix en emplaçament i naixement amb la localitat de Benicarló. Port que dòna abric a prop de 50 embarcacions de pesca més les de lleure. Cada any es pesquen al voltant d'1.500.000 kg. de diferents varietats de peix, com ara llenguados, llagostins, cargols, llucets, molls i daurades, entre altres.

Agricultura: L'horta és famosa tant la quantitat de productes que es conreen com per la seua qualitat. Destaca sobre la taronja i sobre altres productes típics la CARXOFA. La Carxofa de Benicarló gaudeix de denominació d'origen i es calcula que cada any es produeixen més de 7.500.000 kg. És, així doncs, la base de la producció agrària de Benicarló.

Ramaderia: Destaquen la ramaderia pocina i l'avícola.

Turisme: Es tracta d'una activitat cada vegada més important a la nostra ciutat. Els hotels de Benicarló, entre els quals destaca el Parador Nacional de Turisme "Costa Azahar", ofereixen tot tipus de serveis als nostres turistes. La platja del Morrongo, d'arena fina, és premiada any rere any amb la Bandera Blava dels Mars Nets d'Europa. L'oferta cultural i gastronòmica completen les excel·lències d'esta ciutat oberta al viatger.

Recorregut urbà

Visitar Benicarló és una experiència que ens durà per l'esplendor de la seua horta insaciable de productes i una intensa vida marinera.

Paisatge

El terme és una planície poc accidentada de 21 m. d'altitud (tan sols destaca El Puig, de 166 m.). El clima és típic mediterrani, amb temperatures suaus durant tot l'any. Benicarló, oberta a la mar, ens ofereix el paisatge coster de suaus platges d'arena, així com zones de descans poblades d'arbres a l'interior.