Forcall

Forcall

L'any 1246 l'Infant Don Pedro de Portugal en nom d'En Jaume I, concedeix carta Pobla. Existeixen antecendents romans al poblat conegut com Lessera. Partcipipa activament en totes les guerres per aconseguir la independència de Morella, que té lloc l'any 1691. També participa en les guerres Carlistes, on destaca guerriller "El Groc".

Medi Social

 
Ramaderia porcina, ovina i bovina . Existeix una fàbrica de mitges. El sector serveis aconsgueix una gran importància pr ser el centre comercial de tots els pobles confrontants i alguns de Terol.

Recorregut urbà


Plaça Major porticada amb els Palaus Osset- Miró i Casa de la Vila , amb l'Església de Sant Miquel, carrer Pelota, forn de la Vila del s. XIII, Església Parroquial, elements gòtics, pintures de Cruella, Palaus dels Fort, Maçaner i els Berga.

Paisatge


Situat a 720 m sobre el nivell del mar. Està envoltat per les Moles de La Garumba, Sant Marc, Roca Roja i Mola de Sant Roc. Clima fred a l'hivern i coloròs a l'estiu, amb temperatures suaus per la nit. Està envoltat epls rius Caldés, Cantavieja i Bergantes, formant una forca; vet aquí el nom de la població.