Morella

Morella

Morella

Morella

Morella

Estes terres ja eren habitades fa 60 milions d'anys pels grans dinosaures però és a partir del neolític (4000 a.C.) quan en van quedar les primeres empremtes humanes (pintures rupestres). El 1232 el rei En Jaume I va conquerir Morella i va obrir camí a tota l'època medieval de màxim esplendor. El 1414 es va produir  la trobada del papa Luna, el rei En Ferran d'Antequera i Sant Vicent Ferrer. De l'època contemporània ressalta per les guerres carlistes, quan en va ser baluard inexpugnable del general Ramón Cabrera.

Medi Social

El sector econòmic predominant és el turístic i de serveis, seguit del sector primari (agricultura i ramaderia).

Recorregut urbà

En entrar pel portal de Sant Miquel, prenem el carrer de la Mare de Déu del Pilar, que  ens condueix als Porxes, lloc cèntric i destacable per la seua bellesa. A mà dreta prenem el carrer de la Mare de Déu de Vallivana, que ens porta a la Basílica, des d'on pugem al Castell pel carrer de l'Hospital.

Paisatge

Clima temperat a l'estiu i durs hiverns amb nevades. Al paisatge destaca la mà de l'home, qui al llarg dels segles va llaurar els vessants de les muntanyes, la qual cosa donà lloc als coneguts bancals. Boscs de pins, alzines i roures.