Soneja

Soneja

Soneja

Soneja

Soneja

Soneja

Soneja

Soneja

Els assentaments de població més antics que es coneixen, segons les troballes arqueològiques, es remunten als temps ibers. No obstant això, el seu origen més documentat es correspon amb l'època àrab. L'any 1245 la població va ser conquerida per En Jaume I.

Medi Social

La seua ubicació i geologia han afavorit un desenvolupament del sector industrial, especialitzat en envasos de fusta, de pallets, envasos plàstics, reciclats de plàstic, etc. També hi ha tallers de camions, cotxes, carrosseries... El sector de serveis s'està desenvolupant.

Recorregut urbà

Podem visitar el riu Palància, l'aqüeducte romà, el parc municipal de 10.000 m2, amb un riu artificial, la font de Sant Joan, l'ermita de San Francisco Javier, l'ermita del Calvari. També mereixen visita les restes de l'antiga muralla, l'unica almàssera del poble, una antiga cisterna i l'aqüeducte, que pel que sembla és romà, emplaçat sobre les aigües del barranc del Melón.

Paisatge


A 263 metres sobre el nivell del mar. El poble està a la dreta del riu Palància, sobre un terreny bastant pla, envoltat per muntanyes. El clima és mediterrani marítim.