# # # # # # #

CASTELLÓ ARQUEOLÒGIC


Un passeig pels llocs que van ser la llar dels ibers, dels romans i dels andalusins - Castelló de la Plana

"Castelló Arqueològic" és una tornada al passat a través de diversos itineraris que permeten als visitants conèixer com era l'entorn arquitectònic, urbanístic i natural en el qual vivia la població de Castelló entre el segon mil·lenni a. de C. i el primer mil·lenni d. de C. Un passeig pels mateixos llocs que van ser la llar dels ibers, dels romans i dels andalusins; un entorn en què fenicis, púnics, grecs i romans van establir la seua xarxa comercial i en el qual va sorgir un gran desenvolupament amb importants novetats tècniques, socials i religioses, algunes de les quals han arribat fins a l'actualitat.

"Castelló Arqueològic" combina l'important objectiu divulgatiu de la història amb una atractiva oferta de rutes senyalitzades, en les quals el viatger en podrà reviure altres èpoques i gaudir dels tresors arqueològics castellonencs.

"Castelló Arqueològic" disposa de jaciments tan emblemàtics com el puig de la Misericòrdia i Perengil, a la localitat de Vinaròs; el puig de la Nau, a Benicarló, i Santa Llúcia, a Alcalà de Xivert. Tots aquests jaciments tenen un estat de conservació excepcional i, des d'ara, queden oberts perquè el públic en general puga gaudir-ne. S'hi incorporaran progressivament uns altres quinze municipis, els quals conformen el projecte Castelló Arqueològic amb disset jaciments més (El Mortorum de Cabanes, Los Morrones de Corts d'Arenós, Santa de l'Alcora, Los Cabañiles de Sucaina, el tossal de la Vila de la serra d'en Galceran, els Estrets de Vilafamés, la Moleta dels Frares a Forcall, l'arc romà de Cabanes, el poblat iber de Sant Josep de la Vall d'Uixò, la vila romana de Benicató a Nules, etc.).

Tota la informació de "Castelló Arqueològic" a: www.castellonarqueologico.es