#

Ruïnes ibèriques del mont Mollet


Sant Joan de Moró

Els orígens cristians del municipi cal buscar-los al castell del Moró. Tenim notícies de la seua existència ja per l'any 1100 d. de C. Es tracta d'un poblat enclavat al tossal del Mollet, a uns 704 metres d'altura.

Aquest assentament fou excavat l’any 1977 per André Bazzana i Pierre Guichard, i resultà d'interès públic degut als treballs duts a terme al voltant de 1795 per l'il·lustre naturalista valencià José Antonio Cavanilles.

Els vestigis de poblament allí trobats s'estenen en una superfície aproximada de 500 metres, ocupats de manera desigual. Al costat NE s'observen les restes d'una fortificació, mentre que el costat S correspon a la zona que degué ocupar el poblat. Es tracta d'un verdader i interessant complex arqueològic tant per l'estratègica situació on es troba com per la facilitat amb la que es diferencien cadascuna de les parts més significatives: una vila, una acròpolis i un castell de forma rectangular, l'ocupació de la qual és constatable ja pel segle V i fins al segle IX.  

 

 


Dades