#

Ermita de Sant Joan Nepomucè


La Serratella

Es tracta d'un conjunt de dependències que inclouen des del mateix temple fins a la casa per a l'ermità, una sala per al consistori, la quadra i els corrals. No obstant això, es tracta d'una construcció senzilla de caràcter rústic, amb sostres poc inclinats i amb una longitud considerable. L’acabament de la façana consta d‘un capcer que té funció d'espadanya, fet que permet distingir l'ermita d'altres masies de la zona.

S'accedeix al temple, de dimensions reduïdes i d'uns 5 m d'amplària per uns 12 m de llargària, per una porta allindanada i emmarcada per carreus que se situa fora de l'eix de simetria de la façana, que presenta altres obertures, com ara una altra porta d'entrada i diverses finestres que il·luminen les dependències annexes.

A l'interior, la senzillesa i la rusticitat continuen presents. L'ermita disposa de tres naus: la central, més amplia que les laterals, i dues capelles que se separen de la planta principal a través de sengles arcs de mig punt. La imatge del sant de l'advocació de l'ermita centra l'altar major. L'any 1985 va ser restaurada gràcies a la contribució dels veïns de la Sarratella, que se n'encarreguen també de la neteja i del manteniment.


Dades

  • 12184 La Serratella