# # # # # #

Parc Cultural de la Valltorta – Gasulla


Patrimoni Mundial de la UNESCO - Albocàsser , Ares del Maestrat , Benassal , Catí , Culla , Les Coves de Vinromà , Morella , Tírig , Vilar de Canes

El Parc Cultural de la Valltorta - Gasulla engloba els municipis d'Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, les Coves de Vinromà, Culla, Morella, Tírig i Vilar de Canes. Són tots municipis que agrupen els millors exemples de l'art rupestre llevantí a la província de Castelló, en un entorn pròxim i amb una vocació de protecció, difusió i posada en valor d'aquest Patrimoni Mundial únic.

Un patrimoni que s'integra en un paisatge mediterrani amb altures que oscil·len entre els 400 i els 1300 m, les quals n'ha permès la interacció amb els grups humans des de la prehistòria, com ho testifiquen les pròpies pintures rupestres, els jaciments arqueològics i totes les construccions de pedra en sec, característiques de les activitats agrícoles del territori.

El Parc Cultural, figura de la Generalitat, pretén protegir les manifestacions d'art rupestre i el patrimoni i incentivar el desenvolupament social-econòmic mitjançant el turisme cultural.

CASTELLÓ
LES COVES DE VINROMÀ
ALBOCÀSSER
CULLA
MORELLA
TIRÍG
VILAR DE CANES
ARES DEL MAESTRAT
BENASSAL
CATÍ


El Parc Cultural, figura de la Generalitat, pretén protegir les manifestacions d'art rupestre, el patrimoni i incentivar el desenvolupament socioeconòmic mitjançant el turisme cultural.

PARC CULTURAL DE VALLTORTA - GASULLA
ART RUPESTRE A CASTELLÓ - PATRIMONI MUNDIAL

El Parc Cultural de la Valltorta - Gasulla engloba 39 conjunts d'art rupestre, 54 jaciments arqueològics, en un entorn socialeconòmic rural, amb una densitat i una qualitat patrimonial que li atorga un valor incalculable com a paisatge cultural.

El Parc Cultural de la Valltorta és una eina fonamental per al desenvolupament social, econòmic i turístic dels municipis que l'integren basat en la conservació i la promoció d'un patrimoni històric i cultural únic i que serà un model de gestió integral del patrimoni.

 

 

 


Dades

  • Partida Pla de l'Om, s/n. 12179 Tirig
  • Telèfon: 964 336 010
  • Fax: 964 336 011
  • http://www.museudelavalltorta.gva.es
  • [email protected]