# # # # # #

Coves de Sant Josep


La Vall d'Uixó

Monument Històric-Artístic des de l'any 2000.

Estan a l'entrada de la cova de Sant Josep, al corredor que accedeix al embarcador, a l'esquerra. Es tracta de dos panells de roca que conserven sengles representacions realitzades amb pintura de color roig. En ambdós casos es tracta de traços grossos que conformen figures de tipus esquemàtic. En un dels panells s'observa un "meandriforme", un traç sinuós que podria representar el mateix riu.
L'altre motiu conté unes grosses línies que s'entrellacen i s'acompanyen d'algunes taques de color roig. Ambdues representacions s'inclouen dins del que es denomina "estil esquemàtic", i pel moment, no es pot precisar la cronologia.

Es troben dins del riu subterrani de les coves de Sant Josep, cova natural que, al llarg de més de 2 quilòmetres s'endinsa en la Serra d'Espadà. Un important jaciment paleolític a la boca d'accés o el poblat iber que es troba en l'elevació sobre la cova ens indica que aquesta cova ja es coneixia fa 17.000 anys.
És el riu subterrani navegable més llarg d'Europa i un passeig en barca ens farà descobrir formacions geològiques fantàstiques com estalactites, estalagmites, columnes, sifons, etc., de gran bellesa.

Esta població de la Plana Baixa compta amb un important patrimoni monumental del que destaquem l'aqüeducte àrab, l'església parroquial de Sant Àngel (s. XV-XVIII) i l'església de l'Assumpció. El paratge de la font de Sant Josep amb el riu subterrani navegable més llarg d'Europa obert al públic és un dels llocs més espectaculars de les terres valencianes.
El lloc compta amb nombroses dotacions turístiques que es complementen amb l'ermita de Sant Josep, situada sobre un turó al costat d'un antic poblat iber visitable.
El calendari de festes de la Vall d'Uixó s'allarga des d'abril fins al més d'octubre, amb el bous al carrer com un dels principals protagonistes.


Dades

  • Río Subterráneo San José / 12600 La Vall D'Uixo
  • Telèfon: 964 690 576
  • Fax:
  • www.riosubterraneo.com