# # # # # #

Abric del barranc de l'Espigolar


La Serratella

A les parets de l'abric del barranc de l'Espigolar de la Serratella podrem observar nombrosos motius gravats.
Trobem representacions de diferents signes, cérvols i altres figures gravades sobre la roca, agrupades al llarg de 8 panells. També hi ha a l'abric figures humanes esquemàtiques.

L'accés a la paret vertical és molt difícil, ja que s'aguaita a l'abrupte barranc i té una feraç vegetació que la rodeja. 

La ubicació de l'abric a la part on el barranc és més estret i la muntanya més vertical fa que els gravats estigueren per descobrir i catalogar durant molts anys. Hi ha una gran varietat de grandàries a les figures i en el detalls de l'execució. S'aconsella la visita solament a experts. També trobem figures pintades d'art llevantí, i s'endevina una similitud amb les representacions de l'abric d'En Melià degut a les tècniques utilitzades de incisions fines i raspats de la roca per indicar el farciment. 

Al segle XVIII es construeix l'ermita de Sant Joan de Nepomucè, des d'on es divisa una bona panoràmica de terres circumdants, ja que des d'allí es por veure, per un costat, el mar, la costa amb els seus pobles i les illes Columbretes, i per l'altre, Culla, Ares i Albocàsser. Al nucli urbà destaca l'església de Sant Miquel (s. XVIII-XIX). La font de la Figuera i la del Rotador poden ser un destí d'agradables excursions, ja que el paisatge de Serratella combina el verd agrest dels pins i el bosc amb tonalitats mes càlides als camps d'oliveres i ametlers. Les construccions de pedra en sec destaquen entre les plantes aromàtiques.


Dades

  • Plaza Cap de la Vila, s/n 12184 Sarratella
  • Telèfon: 964 708 320
  • Fax: