# #

Fallas Borriana / Burriana


Arribat el mes de març, Borriana commemora Sant Josep amb la seua setmana fallera. Esta, que comença el dia 15 de març amb la tradicional “plantà” dels monuments, submergeix la ciutat en una setmana en què la música, el so de les traques i l’olor de pólvora són protagonistes. Així doncs, des d’eixe dia les “despertaes” (coets) ens anuncien al matí ben d’hora que comencen les activitats i les “mascletaes” (espectacles de pirotècnia) omplin de soroll i pólvora la ciutat i suposen gran part de l’ànima de la festa. I és que a Borriana es viuen les falles amb gran fervor.
Després de 4 intensos dies en què el so de les carcasses i bandes de música s’apoderen dels nostres carrers, la ciutat torna al seu ritme normal després de la “cremà” la nit de Sant Josep, el 19 de març. Així doncs, els 36 monuments fallers plantats als carrers de la localitat es veuen convertits en cendres, per a ressorgir amb més força l’any següent i completar així tan bonica tradició.
La tradició fallera a Borriana es remunta a l’any 1928, en què un grup de veïns van decidir muntar a l’actual plaça de la Mercé el que seria el primer monument faller de la ciutat, convertint així les festes de Sant Josep borrianenques en un referent a la Comunitat Valenciana, que s’erigeix com a estendard faller a la província de Castelló. 


Més informació

C/ El Raval 18
12530 Burriana
Telèfon: 964 570 753
Fax: 964 510955
[email protected]
www.burrianaturismo.com