# # #

Festes Patronals


Les Festes Patronals comencen l'últim dissabte d'agost. La primera setmana d'aquesta quinzena festiva està dedicada a la Mare de Déu sota les advocacions de l'Esperança, del Loreto i de la Cova Santa. Extraordinàries festes declarades d'Interès Turístic Nacional, mereixen especial menció les Presentacions de les Reines de les Festes, la tradicional i popular Ofrena a Ntra. Sra. De la Cova Santa, la Romeria a l'ermita de Ntra. Sra. De l'Esperança, les curses de Cintes o la tradicional Enramada, els magnífics castells de focs artificials, el concurs i exposició d'art desglossament Camarón ", i els concerts de música jove, folklòrica i clàssica.  

A la segona setmana festiva, la setmana de bous, la Vila congrega milers de persones per presenciar un espectacle imponentne la "Entrada de Bous i Cavalls" de Segorbe. A la multitudinària Entrada, la tradició es barreja amb la història, els seus primers indicis documentals es remunten al segle XIV i conserva tota l'essència que els seus creadors li van saber imprimir, l'emoció i el risc que comporta aquesta impressionant exhibició en què el ramat de toros és acompanyada i guiada a través del carrer Colom per tretze destres i valents genets, sent testimonis una multitud de persones, que formen una muralla humana al llarg del recorregut.

L'Entrada de Bous i Cavalls va ser declarada Festa d'Interès Turístic el 1985 i vint anys després, el 2005, Festa d'Interès Turístic Internacional, ja que el seu prestigi s'ha anat estenent i acreditant per tota la geografia espanyola fins a traspassar fins i tot les nostres fronteres.

La festa uneix la tarda amb la nit i la nit amb el dia; les vaquetes amb els bous embolats i aquests amb les revetlles, acollint visitants en un ambient màgic i captivador.

Els actes d'aquesta intensa setmana sempre ens permetran trobar el moment de reposar forces en l'acreditada Fira del Pernil i de l'Embotit Artesà de Segorbe, organitzada per les associacions d'Embotits Artesans de Segorbe i de Pernilers segorbins.  


Més informació

Tourist Info Segorbe

C/ Marcelino Blasco nº 3
12400 Segorbe
Telèfon: 964 713 254
Fax: 964 711 953
Web: www.turismo.segorbe.es
E-mail: [email protected]