#

Setmana Santa


Organitzada per l'Associació de Confraries, la Setmana Santa a Almassora es desenvolupa amb les tradicionals processions, en les que el silenci és el protagonista principal. No obstant això, el diumenge de Pasqua, a les 9 del matí, Almassora és una festa: música, focs d’artifici, alliberament de palomes, etc.

El Dijous Sant, a les 12 de la nit, a la “vila” (nucli antic) se celebra l’esdeveniment Tambors de Passió:

TAMBORS DE PASSIÓ ha esdevingut, per dret propi, l’acte més multitudinari de la Setmana Santa d’Almassora. Durant una hora, els tambors i bombos no pararan de tocar un únic ritme a l’uníson, el ritme de TAMBORS DE PASSIÓ.

Cada DIJOUS SANT, quan s’acosta la mitjanit, centenars de persones arriben, a poc a poc, a la plaça Major. Tambors i bombos s’entremesclen expectants entre veïns i visitants, disposats a deixar-se portar per un acte tan sobri i impactant.

“Padre, en tus manos encomiendo mi espíritu...” i dient aquestes paraules, Jesús va expirar. I la terra va tremolar… 23:59 h... Silenci absolut i colpidor... 00:00 h… Estrèpit ensordidor... De res a tot... Espectacle inigualable que es recrea any rere any a la nostra estimada plaça Major de la vila. Després d’uns minuts a la plaça, s’iniciarà la processó dels tambors pels principals carrers del barri antic, fins a tornar de nou a la plaça Major.

Una vegada ha acabat l’acte, el silenci s’apoderarà de nou dels carrers de la vila fins a la processó del sant Enterrament del Divendres Sant.

Tambors de Passió comença en la Plaça Major de la Vila i recorre els principals carrers del barri antic de Almassora: carrer Sant Vicent, plaça de la Picaora, carrer Santa Quitèria, carrer Trinitat, carrer Sant Joaquim, plaça de l'Església, carrer de la Mare de Déu de la Llum, carrer Sant Vicent, carrer Verge dels Dolors i la travessia E. Gimeno. Finalment, el recorregut retorna de nou a la plaça Major.


Més informació

Telèfon: 964 560 001

Fax: 964 563 051