# # #

Correbous


El dia 11 de juny de 2013 es publicà la resolució de la declaració dels correbous d’Orpesa com a Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

Els correbous d’Orpesa se celebren en les festes de la Mare de Déu de la Paciència al mes d’octubre i en les festes en honor al patró de la localitat, sant Jaume, al mes de juliol.

El recorregut dels correbous, que a principis del segle XX se celebraven al Ravalet, al centre històric de la localitat, ha evolucionat amb els anys. Actualment un recinte de barreres de més d’un kilòmetre delimita el trajecte que recorren els bous des del carrer Sant Jaume fins a la Plaça de Bous. El recinte de barreres permetrà al visitant qui ho desitge veure de prop el descens dels bous. Aquests correbous són sempre preludi de la festa que es fa a continuació a la plaça.

En la actualitat, els Correbous d’Orpesa són una cita ineludible durant les festes de la localitat, en les quals s’hi celebren dos correbous al dia; el primer, a les 8:00 y el segon, a la 13:00. A l’octubre de 2007 s’hi va celebrar el primer correbou nocturn de bous embolats, una variant dels tradicionals correbous que afegeix gran emoció i espectacularitat a la festa. L’acollida va ser tan bona que, a partir d’aquell moment, es va incorporar el correbou de 10 bous embolats a la programació de les festes de juliol.


Més informació

Oficina de traducció Oropesa

Plaça de París s/n
Passeig de la Concha
12594 Orpesa
Telèfon: 964 312 320
Lloc web: http://www.oropesadelmarturismo.com/
E-mail: [email protected]