# # # # # # # #

Província de Castelló: territori templer


Un viatge entre els paisatges i la història de l'ordre del Temple a la província de Castelló - Peníscola / Peñíscola

L'ordre del Temple va tindre un gran impacte en diversos municipis de la província de Castelló, i "Castelló: territori templer" ens acosta, entre magnífics paisatges, a la historia i les vicissituds d'aquesta ordre de cavalleria que sempre ha estat envoltada d'una atmosfera de misteri i llegenda.

A la província de Castelló, l'impacte dels templers ofereix el millor exemple en el magnífic castell de Peníscola, que conserva l'arquitectura templera i que, més tard, va ser seu papal quan Benet XIII, el Papa Lluna, va fixar la seua residència entre aquestes muralles.

Des de Peníscola podem recórrer la sendera "Mirador Templer" que, entre els extraordinaris paisatges del Parc Natural de la serra d'Irta, al costat del mar Mediterrani, ens acosta a altres dues fortaleses templeres: els castells d'Alcalà de Xivert i de Santa Magdalena de Polpís. Un recorregut que uneix naturalesa, patrimoni, paisatge i monuments: un vertader descobriment per al viatger.

L'ordre del Temple va ser decisiva per a la reconquesta cristiana d'aquestes terres, ja que els templers van ser-hi el braç armat dels reis des del segle XII. Amb les seues espases i, moltes vegades, amb les seues vides, van guanyar-se la donació de múltiples propietats: terres, castells i viles.

La província de Castelló està plena d'aquells vestigis de l'edat mitjana. Des de Peníscola o Xivert a Culla o Borriana, el territori està jalonat de llocs que porten al visitant a reviure'n el passat templer.

Per conèixer més sobre l'ordre del Temple a la província de Castelló, podeu descarregar-vos el fullet: Província de Castelló: territori templer

Informació sobre la sendera "Mirador Templer" i visites a la localitat de Culla a: Castillo de Peñíscola


Dades