#

Edifici de la Presó


Benicarló

L'edifici data de finals del S.XV o principis del XVI.

Està situat al C/Major, en la cantonada amb el C/ De la Presó, que dona al C/ Sant Joan a través d'un arc de condueix al Saló Gòtic. Estava construït sota un altre edifici anterior del S.XIV, d'una sola planta i també usat com a presó.
El casalot consta d'una planta baixa i de dos pisos. A la planta baixa estaven les masmorres (destinades als presos condemnats a mort) i la presó, en el primer pis era la habitatge del carceller i la presó de dones i la segona planta estava destinada a presoners comuns, encara que també va ser usada per a empresonar a soldats durant les Guerres Carlistes. En l'actualitat només es conserven unes masmorres del S.XIV i els murs externs del S.XVI.

L'entrada principal era per el C/Major, però havia una porta posterior, per on portaven els presoners al ajuntament per a ser jutjats o als presoners condemnats fins a la presó. Avui en dia la porta de la presó està tapiada però si es conserva la porta del Saló Gòtic degut a la seva remodelació.

El edifici es va continuar utilitzant com a presó fins a 1960. En 1997/98 s'hi van portar a terme obres de rehabilitació, i durant un temps va ser el Museu Arqueològic de Benicarló. Actualment està cedit al Centre d'Estudis del Maestrat. 


Dades


Més informació

Accès pel casc antíc del municipi.