# # # # # #

Catedral i Claustre


Segorbe

De l'antiga catedral gòtica a penes queden algunes restes a la façana oest, voltes de creueria ocultes en algunes capelles, els murs mestres, la torrassa de Santa Bàrbara i la torre de les campanes.

La remodelació del temple que ara veem es va iniciar l'any 1791. Respon al tipus d'arquitectura academicista del segle XVIII i és obra de l'arquitecte Vicent Gascó. Consisteix en una única nau, sense creuer ni cúpula, amb capelles entre els contraforts. És de proporcions cuidades molt harmòniques i una unitat decorativa. Destaquen els altars de marbre, les pintures de les voltes, obra de José Vergara i les de l'àbsida de Manuel Camarón. Igualment, la reixa del cor, del segle XVI, i el mateix cor són notable obra de l'escultor Nicolás Camarón, del segle XVII.

El claustre conserva tota la seua traceria gòtica original. Les obres es van iniciar al segle XIII, van continuar durant molt temps i algunes capelles es van construir encara al segle XV. La seua planta és romboïdal, forma obligada per a facilitar el seu acoblament a l'interior de la muralla. Conserva els seus murs i estreps, creueria gòtica, capelles, algunes mènsules llavorades i dos sepulcres. És important el conjunt de reixes de tallers valencians dels segles XV i XVI que tanca la capella. 


Dades


Més informació

Tourist Info Segorbe
C/ Marcelino Blasco nº 3
12400 Segorbe
Teléfono: 964 713 254
Fax: 964 711 953
Web: www.turismo.segorbe.es
E-mail: [email protected]