# # #

Castell de Todolella


La Todolella

Edifici defensiu de caràcter senyorial.

Conjunt format per quatre cossos que estan situats al voltant del pati. El cos que alberga la façana principal és el més antic i alt del conjunt; conté les habitacions més nobles de la casa. La resta de cossos contenen a l'interior les estances de servei: cavallerisses, pallats, etc.; dins d'un, hi destaca la porxada formada per arcs apuntats. Un altre element d'interès és el corredor porticat de la primera planta, a base d'una estructura de fusta del segle XVI.

Al castell, s'hi accedeix mitjançant una barbacana. Tots els murs estan culminats per merlets, construïts en una intervenció de mitjans del segle XX. Les fàbriques són de maçoneria i els forjats són de xicotetes bigues de fusta con revolta d'algeps, tot en bon estat.

Les cobertes són de rajoles corbes sobre una estructura de fusta (roll), entrebigat de taulons i teia. Està habitat actualment i conté elements de mobiliari, acabats, fusteria i decoració de gran interès. (Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Els Ports de Morella i la Tinença de Benifassar). És de propietat privada, encara que pot visitar-se amb visita concertada.

 


Dades