# # # # # #

Cova dels Rossegadors o del Polvorí


La Pobla de Benifassà

La visita a aquestes pintures tan interessants ha de dur-se a terme sempre prèvia reserva al tel.: 977 729 036 - 977 729 051 o directament a l’Oficina de Turisme de la Pobla de Benifassà (Carrer Major, 10)

Aquestes pintures es situen a l'entorn del parc natural de la Tinença de Benifassà, al barranc dels Rossegadors, pròximes al riu Sénia. A 40 m sobre el riu, orientat al E i al costat de la carretera. Les pintures van descobrir-se l'any 1947, quan es construeix el pantà d'Ulldecona fent ús de l'abric com polvorí, nom pel que també es coneix la cova. És un excel·lent lloc per a l'observació i la caça d'animals que s'aproparien a beure al riu. Amb més de 50 figures humanes y 30 animals, destaquen les escenes de caça, amb figures humanes i arquers, així com representacions d'animals aïllats: cabres, cérvols, senglars i aus. Una figura femenina amb falda rodejada de figures masculines ens recorda potser a una escena d'adoració com la que trobem a la cova Remígia. Estan pintades amb pigments roigs i negres.

Accés: per la carretera CV-105 des de la Sénia i passat el complex turístic Molí l'Abad, un centenar de metres abans del túnel i del pantà, es pren l'accés senyalitzat a la dreta.

Aquest municipi agrupa els nuclis de població del Bellestar, Fredes, El Boixar, Coratxà, i la pròpia Pobla de Benifassà. Aquestes terres posseeixen un microclima especial, que, juntament amb l'altitud, conformen un paisatge agrest i espectacular, una flora única de fagedes o ginebres entre altres especies, i una fauna amb la Reserva Nacional de la capra hispànica. Amb aquestes premisses, la Tinença de Benifassà, declarada Parc Natural en bona part del territori, és un lloc meravellós per dedicar-nos al senderisme mitjançant l'extensa xarxa de senders homologats i així, entrar en contacte amb una naturalesa quasi intacta i descobrir paratges tan singulars com el barranc de la Tenalla, el barranc de la Fou, el Pi Gros, el Retaule, el Salt de Robert, el Portell de l'Infern, etc.

Però, a més de paisatges naturals d'interès, la Pobla de Benifassà, El Bellestar, Fredes, el Boixar i Coratxà compten amb un important llegat històric que tracten de mantenir a les ermites, esglésies i cases de rica arquitectura popular. No obstant això, és el Real Monestir Cistercenc de Santa Maria de Benifassà la verdadera joia artística d'aquesta zona. El monestir es trobava bastant destruït després de les Guerres Carlines del segle XIX i ha sigut minuciosament reconstruït recentment. Gracies a això ha recuperat l'esplendor passat l'església gòtica, el claustre, les torres, etc.

Visita al monestir solament els dijous de 13h a 15h.


Dades

  • 12599 – La Pobla de Benifassà
  • Telèfon: 964 779 036 - 977 729 051
  • Fax:
  • http://www.museudelavalltorta.gva.es