# # # # #

El pou dels Coloms i la cova de Cirat


Montán

El pou dels Coloms i la cova de Cirat

L'aigua és l'element més representatiu de Montant per la qualitat i propietats que té, així com per la quantitat, ja que existeixen més de 35 fonts repartides pel terme municipal.

Fora del nucli urbà podem trobar diverses fonts amb zones recreatives. En destaquem La Tejería, deu d'aigua sulfato-bicarbonatada, la font del Naixement, deu que abasteix a tota la població, i la font Groga, amb propietats diürètiques. Per la pista en direcció a Torralba ens trobem la font d'El Plano i de La Felicia, les aigües de les quals naixen a més de mil metres d'altitud.

Sense cap mena de dubte, el paratge més singular és el pou dels Coloms, situat sobre el barranc Canals, on el desnivell de l'aigua forma unes cascades naturals de 42 metres aproximadament i 2 basses ideals per gaudir del bany.

Un altre paratge important és la cova Cirat, antigament utilitzada per a l'extracció de marbre. Dins podem contemplar la bellesa del subsòl i admirar les estalactites i les estalagmites.

A Montant es poden practicar diversos esports de muntanya, com ara l'escalada, el ciclisme de muntanya, el senderisme i el passeig a cavall.