# # #

Embassament del Sitjar


Onda

Embassament del Sitjar

L'embassament de Sitjar és un embassament de singular bellesa; un dels paratges naturals més bells del terme d'Onda. Pocs llocs ofereixen al visitant una sensació de pau i quietud com l'embassament de Sitjar, on podreu gaudir d'un bany relaxant a les seues aigües cristal·lines.

L'embassament també disposa d'una estupenda àrea recreativa amb taules, bancs i zona de barbacoa en la qual podeu passar un dia agradable en contacte amb la naturalesa, a pesar que no està permesa la pesca ni la navegació.

El pantà del Sitjar es va construir l'any 1960 al llit del riu Millars, sobre una superfície de 317 hectàrees i amb una capacitat màxima de 52 hm³. L'obra va ser construïda mitjançant una presa de gravetat de formigó amb una altura de 58 metres i una longitud en coronació de 581 metres. El seu sistema d'evacuació d'aigües consta de quatre sobreeixidors de fons amb capacitat de 60 m³/s i altres dos a la part superior de la presa proveïts de comportes amb una capacitat de 2800 m³/s.

  • Desguàs de fons: buida per complet el pantà (té una capacitat de 60 m³ per segon)
  • Desguàs intermedi: expulsa 12 m³ per segon.
  • Superior: expulsa 180 m³ per segon.
  • Vàlvula de reg: expulsa l'aigua necessària per al reg de la zona d'un dia.
    Es destina principalment per a regular el reg, per al control de les crescudes i per a la producció d'energia elèctrica. Aquest embassament pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.