Playa

Parc Natural de la Serra d'Irta


Destaca el penyassegat de Torre Badum per ser un dels més alts de la Comunitat Valenciana.

Este Parc Natural està format per una serralada que discorre paral·lela a la línia de costa al llarg de 15 km. pràcticament inalterats on podem trobar penyassegats, platges i cales. Destaca el penyassegat Torre Badum per ser un dels més alts de la Comunitat Valenciana.

No presenta grans altituds. El pic més alt, de 572 metres, és el de Campanilles, i la proximitat a la mar no permet la formació de grans barrancs. El més llarg és el barranc d'Irta, de 6 km.

Hi trobem una vegetació autòctona rica i variada. Creix tota una sèrie de flora típica mediterrània formant veritables conjunts vegetals de notable importància ecològica i forestal.

La bosquina mediterrània és la formació vegetal dominant i hi ha espècies vegetals d'interés que podem trobar igualment prop de la costa com en els barrancs que s'endinsen cap a l'interior de la serra. Podem trobar, entre altres, el fonoll, el llentiscle, el margalló, el romer, els brucs, les argelagues, la farigola, la cua de gat, l'espígol, el baladre, l'arboç, el fenàs, els esbarzers, el té de roca i poliol, estepes, ginebres, camamil·la, etc.

La flora més propera a la mar es caracteritza per les comunitats d'ensopegueres (Limonium sp.) i fonoll marí (Crithmum maritimum).

De la fauna destaca la presència d'aus marines, les espècies d'amfibis i les espècies més comunes de mamífers, que solen ser més difícils de contemplar.

Són vàries les rutes de senderisme que podem realitzar pel gran espai natural de la Serra d'Irta.

Centre d'Interpretació del Parc Natural de la Serra d'Irta

Avinguda Estació s/n, Km 1,5

Tels. 964 467 596 - 679 196 398

www.parquesnaturales.gva.es


Localització

Situado al NE de Castellón, en la comarca del Baix Maestrat.

El Parque Natural de la Sierra de Irta ocupa parte de los términos municipales de Peñíscola, Santa Magdalena de Pulpis y Alcalà de Xivert-Alcossebre.