# # # # # #

Casc Antic


Oropesa del Mar / Orpesa

Quan accedeixes a el Casc Antic d'Orpesa  et transportes en el temps. Els diferents monuments i activitats relacionades amb les antiguitats juntament amb els seus carrerons enrevessats, propis d'aquest enclavament musulmà en els seus orígens, t'ofereixen la possibilitat d'traslladar-te a un passat d'enreixades finestres i carrers de pedra. Tot això, unit a l'oferta lúdica que brinden les seves cafeteries amb terrasses panoràmiques ubicades als terrats d'edificis singulars, sense trànsit i amb vistes a la mar, converteixen aquest lloc en un espai únic.

Un d'ells és el castell, construït pels musulmans al segle xi, i molt cobejat al llarg de la història per la seua importància a nivell estratègic i de seguretat. A prop d'ell, es troba l'esglésiaCarrega't la motxilla a l'esquena i agafa forces, perquè a Orpesa tens molts llocs per veure. parroquial Verge de la Paciència, on podràs contemplar la imatge de la patrona de la localitat i mostres de taulells de l'Alcora del segle XVIII. A la mateixa plaça de l'església es troba el Museu d´Orpesa, una wxperiencia innovadora en què emoció i informació van de la mà. Ubicat en un edifici de singular importància, l´antiga "Casa de la Vila" on es vinculen passat i present, tradició i noves tecnologies. Un retrobament amb el patrimoni, la història i la identitat d´Orpesa.

Tampoc pots perdre't el Museu de les Cartes, que et permetrà descobrir el meravellós art de la decoració i de l'estampació de les cartes en diferents països i cultures. De la mateixa manera, també al casc antic pots visitar l'antiga presó de la vil·la, les restes de la muralla del castell i el Pou del Ravalet .

 

 


Dades


Més informació

Des del Museu d'Orpesa s'organitzen visites guiades pel Casc Antic i per tot el terme municipal oferint-te una panoràmica històric artístic a través del patrimoni local.