Playa

Parc Natural Illes Columbretes


Situades sobre un fons marítim a uns 80 metres de profunditat, les Columbretes representen el millor exemple de vulcanisme de la nostra terra, apreciat fàcilment pels materials de què estàn formades i pel seu aspecte tan peculiar.

Les Columbretes és l'arxipèlag més singular de la Comunitat Valenciana i un dels llocs insulars més xicotets i ecològicament més interessants de la Mediterrània.

Està format per una sèrie d'illes i d'esculls de mida reduïda, situats a 30 milles nàutiques de la costa de Castelló, a uns 56 km. Les illes estan dividides en quatre grups, i les mes grans de cada agrupació són: Grossa, Ferrera, Foradada i Carallot.

En total, l'arxipèlag abasta més de 5 milles nàutiques, amb un total de 19 hectàrees de terra, de les quals 14 pertanyen a l'illa Grossa, on està el far de Columbretes; és l'única illa habitada. El cim més alt de totes les illes és la muntanya sobre la qual es construeix el far, que arriba als 67 metres.

Situades en un fons marí a uns 80 metres de profunditat, les illes Columbretes representen el millor exemple de formació volcànica de tot el país, a causa de la seua composició i una aparença única. Les més importants són l'illa Grossa, formada per diversos cràters vinculats, i Carallot, que, a 32 metres sobre el nivell de la mar, és la resta del cim central d'un volcà.


Localització

A uns 56 kilòmetres, a l'est del cap d'Orpesa (Castelló)

També hi ha un centre de visitants ubicat a les illes.