# # # #

E3. Espadà Profund


  • Distància (Km): 64.12
  • Desnivell (m): 2418
  • Temps: 7h
  • Classificació: Negra
  • Eixida des de: Assuévar

Descripció

Profunda per la localització i per l'aïllament personal que ens ofereixen els llargs trams de pujada que proposa aquesta ruta.

Una escalada contínua que dona la raó a una de les províncies més muntanyenques, i als que considerem la serra d'Espadà un lloc diferent de tots: ric i únic.

Començant per Assuévar, ens dirigirem cap a Almedíxer, un poble encaixat en plena serra pel pintoresc racó que rodeja la masia Mosquera. Les sureres ens reben amb els braços oberts i ens donen l'ombra necessària abans d'una gran pujada a les proximitats del cim Espadà. Connexió per les agradables pistes de cada racó del coll d'Íbola per acostar-nos a Aín, i ascendir pels peus del seu castell fins al coll de Barres, que ens recompensa amb una llarga baixada fins al poble d'Eslida, avantsala de l'escalada per l'ombria de Castro, que ens connectarà amb Xóvar.

Vistes espectaculars que ens embriaguen mentre ens fusionem amb l'entorn i de les que solament ens farà despertar la llarga pujada fins a la solana del cim Bellota. Aquest serà l'últim i exigent obstacle que ens presentarà la serra abans d'arribar al nostre objectiu.


Descàrregues