# # #

PO2. Els Ports Extrem


  • Distància (Km): 82.61
  • Desnivell (m): 2282
  • Temps: 7h30'
  • Classificació: Negra
  • Eixida des de: Porta de Sant Mateu (Morella)

Descripció

Forma de saciar-se, de tindre la sensació de que no hi va faltar de res…

Eixir de Morella des de les vies pecuàries, les quals han sigut testimoni durant molts anys de la dura forma de vida d'aquesta zona, i dirigir-nos a la masia Campello per endinsar-nos en els garrigars, que ens faran sentir que la civilització està lluny... ja que només sentirem una atmosfera muntanyenca.

Després d'eixir d'aquests garrigars buscarem, per una pujada considerable, un dels pobles més alts de la província, Castellfort, des del qual ens acostarem per primera vegada a la rambla de Sellumbres, un paratge encaixonat entre dues roques enfrontades i que tornarem a visitar després de passejar, primer envoltats de roures i, posteriorment, de pins esvelts damunt de la roca Parda.

Eixir de la rambla no solament ens farà sofrir per les dures costeres, sinó que també ens astorarà girar-nos i observar, només girant el cap, Morella, majestuosa sobre l'horitzó, i Castellfort, a un costat, mentre que enfront les dues roques semblen voler desafiar-se pels segles.

Amb Cinctorres als nostres peus, voldrem visitar-lo i fer-hi una pausa per afrontar el final del camí envoltant la zona per on tornen a nosaltres, en forma de fòssils, els dinosaures.


Descàrregues