# # # # # #

Balneari de Benassal


El balneari està situat a la Vila Termal de la font d'en Segures, al terme municipal de Benassal, a 2 km de la població, a la comarca de l’Alt Maestrat. Està a 950 m sobre el nivell del mar.

Les aigües sorgeixen de la deu de la font d'en Segures a la part alta de la muntanya Sant Cristòfol. L'aigua de Benassal es comercialitza com aigua que s'ha begut des del 1847, i que va començar a envasar-se per a la venda en farmàcies i establiments autoritzats l'any 1915. És declarada com a mineromedicinal i d'Utilitat Pública l'any 1928. L'any 2010 rep el reconeixement iTQi Superior Taste Award que la qualifica com a una de les millors aigua del món. També va obtenir la medalla d'or en la Degustació Nacional Extraordinària d'aigües minerals celebrada a Termatalia, la Fira Internacional de Turisme Termal, l'any 2010. Com a principals excursions tenim: Parc natural del Rivet, un bosc de garrics, que està a escassos metres del centre urbà. A més, des de l'ermita de Sant Cristòfol tots els visitants podran gaudir d'unes vistes panoràmiques impressionants a més de 1.000 metres d'altitud. El riu Montlleó no té un accés fàcil, però en ressalta pel gran valor ecològic, tant per la proliferació de la flora i la fauna autòctones com pel terreny agrest, on poden trobar-se avencs, coves i deus abundants.

Classificació de les aigües:

Les aigües són bicarbonatades mixtes càlcicomagnèsiques i oligometàl·liques.

 Indicacions terapèutiques:

Aquestes aigües, quan es beuen, són eficaces per al tractament de malalties de les vies urinàries, com ara la litiasis renal. Els tractaments mitjançant balneoteràpia externa a les nostres noves i modernes instal·lacions, inaugurades l'any 2011, són eficaces en el tractament de malalties de l'aparell locomotor que provoquen dolor als músculs i a les articulacions, com ara l'artrosi i el reumatisme.

 Tècniques de tractament:

El balneari disposa de les següents tècniques: piscina termal amb hidromassatge cervical i massatge subaquàtic aplicat pel terapeuta, banys amb hidromassatge, dolls, dutxa de Vichy, vaporàrium, pediluvi, sauna, aerosolteràpia, parafangs, massatges, electroteràpies, tractaments d'estètica termal facials i corporals, embolcalls.

Cures d'aigua en beguda amb aigua del deu de la font d'en Segures.

 Període d'obertura: D'abril a octubre

Dades