# # # #

Basílica i Reial Sepulcre de Sant Pasqual Bailón


Vila-real

Construïda sobre l'antiga ermita de la Mare de Déu del Rosari s'alça la basílica de Sant Pasqual, dedicada al patró de Vila-real. La basílica està flanquejada per dos campanars de 50 metres, en els quals es troben la campana de volteig més gran del món i un dels millors carillons de l'àmbit internacional.

La Capella Reial i el sepulcre del sant, inaugurats el 17 de maig de 1992 amb motiu del IV Centenari de la mort de sant Pasqual, són obra del prestigiós pintor i escultor vila-realenc Vicente Llorens Poy. Hi destaca el sarcòfag sobre el qual descansa la imatge jacent en plata de sant Pasqual i la cel·la on va morir, integrada en un retaule de 15 metres d'altura. A l'entrada de la basílica es troba la imatge de sant Pere d'Alcàntara (s. XVIII), obra mestra d'Ignacio de Vergara, mentre que a la sala del Pouet del Sant es troba el museu del santuari, amb una àmplia col·lecció d'obres religioses.

El recorregut finalitza en el torn del convent annex a la basílica, on el visitant podrà endur-se el popular cordonet de Sant Pasqual, cordó de llana que elaboren artesanalment les monges clarisses del convent, convertit en símbol i talismà de Vila-real.


Dades