# #

Ermita de Santa Quitèria


Almassora

Situada en el marge esquerre del riu, trobem els primers indicis de l'existència d'una església el 1330. En el segle XVII, comença la construcció de l'actual edifici sobre les restes de l'ermita medieval, però les obres són paralitzades durant la guerra de Successió (1701-1715). Al començament del segle XIX, durant la guerra de la Independència, va ser ocupada pels francesos que la van destinar a hospital militar i no va ser novament habilitada per al culte fins el 1829.

El conjunt arquitectònic està format per l'ermita i una casa adossada. L'ermita és d'una única nau amb quatre trams i un absis poligonal, amb contraforts exteriors que arriben fins a la cornisa de la nau principal. L'interior, revestit en estil barroc desguarnit, compta a l'esquerra del presbiteri amb una pintura de l'artista local Josep Mingol. La façana destaca per la porta amb un arc de mig punt, la cornisa barroca i el campanar.


Dades


Més informació

To get there from the town of Almassora, take the CV-1870, go through the roundabout and then turn left to take the path that will take you to the hermitage.