# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

R10 - Alcossebre


  • Distància (Km): 65.70
  • Desnivell (m): 1210
  • Tipus: Mitja


Vídeos


Població

La major quantitat de banderes blaves de la nostra província, de ple incrustat a la serra d'Irta i amb un castell a la part alta del terme que conserva arquitectura romànica i mossàrab: Alcossebre, dins del terme municipal d'Alcalà de Xivert, és un dels racons amb més encant, versatilitat i riquesa de la nostra província. Passar allí un cap de setmana de cicloturisme no solament ens oferirà la possibilitat de recórrer el Baix Maestrat i la Plana Alta, provant-hi les nostres cames, sinó que ens oferirà la possibilitat de passar un cap de setmana de turisme natural, visitant platges i cales verges o pujant a alguns dels miradors de la serra d'Irta que, amb sort (en un dia sense núvols) ens permetran veure les illes Columbretes a l'horitzó.

La zona de Alcossebre i d'Alcalà de Xivert està caracteritzada per la inclinació a la idiosincràsia mediterrània: marisc, torrades i sarsueles de peix són els plats que has de provar si optes per desplaçar-te a Alcossebre amb la bicicleta, així com les diverses receptes per cuinar l'arròs: arròs negre, arròs a banda, "arrossejat", fideuà... A més, els dàtils de mar, les clòtxines i les cloïsses dels ports de la costa dels Tarongers també són freqüents en els restaurants de la zona. Si vols visitar un restaurant especialista en arrossos, has d'anar al Restaurant el Mirador (Platja Romana S/N). Si busques una oferta més accessible, pots anar al JJ Fontana CB (Passeig Marítim, 7). Si vols tastar una gran varietat de vins selectes autòctons, pots anar a Ca Batiste Restaurant (Passeig Vista Alegre, 23).
Per allotjar-te, et recomanem que tries algun dels allotjaments de la primera línia de platja, bastant accessibles si optes per viatjar fora de temporada. Els Apartaments las Terrazas (C/ San José, 95) és una ubicació immillorable; Servigroup Romana (Platja Romana S/N) té una oferta més accessible; com a tercera opció, l'Hotel Sancho III (Partida Ribamar 11A) és una altra de les millors opcions de la zona.


Punts d'interès de la població

- Castell de Xivert: manté tant la part cristiana com la part àrab. Als peus del castell va establir-se la població musulmana fins l'any 1609.
- Església parroquial de Sant Joan Baptista: edifici de l'època barroca valenciana. A l'interior pot visitar-se el museu parroquial. Està declarada Monument Històric Artístic Nacional.


Ruta

Per a l'eixida d'Alcossebre et proposem un traçat pel Baix Maestrat i la Plana Alta que, encara que no tinga gaire quilometratge, és una ruta molt atractiva tant pel valor paisatgístic com pel traçat exigent, amb més de 1200 metres de desnivell acumulat. Eixim d'Alcossebre cap a la N340 en direcció a Torreblanca, al llarg de 10 quilòmetres còmodes, fins que girem cap a Vilanova d'Alcolea: des d'aquí ens anem cap als turons del sud de la serra d'Irta durant els propers 11 quilòmetres de pujada. Just a l'eixida de Torreblanca trobaràs diverses rampes de més del 10%. Hauràs de gestionar-les amb tot el desenvolupament que tingues per evitar buidar-te abans dels quilòmetres de pujada següents, els quals et portaran a Vilanova d'Alcolea, amb rampes constants del 5% amb alguns falsos plans que et permetran recuperar l'alè. Una vegada a Vilanova, la part més complicada de l'eixida queda resolta: ara roda pel fals pla de la CV10, entre Vilanova d'Alcolea i les coves de Vinromà, des d'on hauràs d'enfrontar-te a un parell de zones de pujada de 2 i 3 quilòmetres al 5% de pendent. Una vegada els superes, torna a deixar-te caure pel descens cap a Alcalà de Xivert i, des d'ací, torna a Alcossebre. Una vegada de tornada a casa, si t'has quedat amb ganes de més, deixa't portar per les pujades de les urbanitzacions de la serra d’Irta, amb rampes per sobre del 10% durant diversos quilòmetres que et poden donar un bon dolor de cames.


Punts d'interès de la ruta

Torreblanca (Km 10). Localitat costanera amb una església medieval (Sant Francesc Xavier), una zona d'aigües humides verge (el prat de Torreblanca) i diverses platges.
- Vilanova d'Alcolea (Km 24). Municipi que inclou en el terme municipal l'aeroport provincial, a més de diverses fonts naturals.
- Coves de Vinromà (Km 35). Municipi del Baix Maestrat amb un gran nombre de masies i pedanies dins del terme municipal que recorda a una vida en societat d'una altra època.
- Alcalà de Xivert (Km 50). Terme municipal que inclou Alcossebre, així com altres punts poblacionals en la costa, com ara Capicorb.
- Serra d'Irta (inici i arribada). Zona de muntanya just al costat de la mar, un dels punts més impressionants de la nostra província.


Gastronomia

Restaurant el Mirador (Platja Romana S/N): especialitat en arrossos.
JJ Fontana CB (Passeig Marítim, 7): una carta variada al mig del passeig marítim.
Ca Batiste Restaurant (Passeig Vista Alegre, 23): idoni per als amants del vi.


Allotjament

Apartaments las Terrazas (C/ San José, 95): apartaments de diverses grandàries en primera línia de platja.
- Servigroup Romana (Platja Romana S/N): zona tranquil·la molt propera a la platja, ideal per viatjar amb xiquets.
- Hotel Sancho III (Partida Ribamar 11A): molt proper a la serra d'Irta i a 200 metres escassos de la platja, que pot veure's des de la piscina de l'hotel.

Descàrregues